Incubate 2015

Incubate 2015

Parels uit de (inter)nationale underground, deze hele week is het weer schatgraven in Tilburg. driehonderdzesenzestig bands, kunstenaars, acteurs, filmers en sprekers telt de line-up dit jaar. Ga er maar aanstaan. Qua beeldende kunst bleek ik gisteren eigenlijk een dag te vroeg dus stapt u deze week vooral zelf in de auto danwel trein.

Incubate 2015

De white cube van dienst op kleur geschilderd. Vanaf morgen (donderdag t/m zondag) de best of van de Fontys eindexamens van dit jaar. Veelbelovend want de eindexamens waren verrassend goed dit jaar.

Incubate 2015

Bij skateshop Kingdom een drietal werken van Jan Kuhlemeier.

Incubate 2015

Passend gehangen in een natuurlijke omgeving.

Incubate 2015

Between You & Me, het grote buitenscherm van Martin & Inge Riebeek uit 2011 met een wisselend programma aan korte video. Ik pikte een staartje Domestic Science van Annegien van Doorn (nu ook bij C&H Artspace) maar tegen de tijd dat ik mijn camera had gepakt zat ik al middenin I used plural by mistake van Janis Rafailidou. Permanent te zien aan het Koningsplein 11.

Incubate 2015

Om de hoek een ander permanent werk. WIE GEEN FOUTEN MAAKT MAAKT MEESTAL NIETS, ofwel de Maawmuur van Miranda Poel. Uit 2012 en begint volgens plan al aardig begroeid te raken.

Incubate 2015

Incluis een tweetal brievenbussen, een voor ‘Maawe over de gemeente’ en een voor overige bestemmingen. De ingezonden mededelingen kunt u hier nalezen.

Incubate 2015

Afgelopen zomer ging onderstaande Bartkira trailer het hele internet over. Bartkira is een project waarbij tekenaars wereldwijd de zes Akira boeken natekenen met karakters uit The Simpsons. Het eerste boek is nu helemaal af en is voor iedereen hier gratis te lezen, in de bibliotheek van Tilburg een tentoonstelling met grote prints uit het boek.

Incubate 2015

Incubate 2015

Incubate 2015

Incubate 2015

Incubate 2015

Incubate 2015

Bartkira in context van de eigen bibliotheek.

Incubate 2015

Incubate 2015

In het kader van Do It With Others, het langlopende beeldende kunstprogramma van Incubate, laat Sigrid Calon een veertigtal vlaggen zien in het centrum van Tilburg. Hier boven keurig op rij in Google Maps, een deel is helaas gestolen dus het kan zijn dat u ze niet allemaal kan vinden.

Incubate 2015

Incubate 2015

Incubate 2015

Meer Do It With Others: behalve Calon is ook Melanie Bonajo van de partij, maandag opende ze het festival en vanavond treedt ze onder de noemer ZaZaZoZo op in de Paradox (23:45 – 00:15).

Incubate 2015

De Incubate Exposure Store, gisteren helaas nog niet open. Ik had er graag het Bartkira tentoonstellingsboek gekocht. De tentoonstelling van Jelle Slof zal hier ook te zien zijn (i.p.v. bij Buutvrij zoals in het programmaboekje nog staat vermeld). Vanaf vandaag – woensdag- staan de deuren voor u open.

Incubate 2015

De headliner van dinsdag druk bezig met het uitladen van de tourbus.

Incubate 2015

Bij Hall of Fame (achter het station) meer Bartkira, hier in de uitvoering van Erik Veldmeijer.

Incubate 2015

Met daar tegenover een liefdesverklaring aan de stad van het lokale schrijversgilde. Staat er toch zeker al een jaar of tien.

Incubate 2015

Jammer dat er dit jaar weinig lokale presentatieplekken inhaken bij het festival.

Incubate 2015

Nieuwsgierigheid gewekt is een understatement. De bovenste zin zou het motto van Incubate kunnen zijn.

Incubate 2015

Een van de 25 festivallocaties in de stad, aanrader is de Hop Fiction van de tap. Hele week ook hier optredens met op donderdag o.a. de FCKN BSTRDS.

Incubate 2015

Wonderlijk gehangen, het werk van Manor Grunewald en Simon Laureyns in Theaters Tilburg. Naar verluidt komt een en ander beter tot zijn recht na zonsondergang. Hier een kleine wijziging in het programma, alleen geopend tijdens voorstellingen.

Incubate 2015

Minstens zo mooi van buiten.

Incubate 2015

Wanneer je dan toch door het theater loopt zie dan ook deze mega Appel. Een wandkleed uit 2001 (uitgevoerd door het Textielmuseum naar een gouache uit 1956)

Incubate 2015

En deze Jan Cremer uit 1964.

Merzbow a.k.a. de god van de noise bleek voor Jeroen Kuster genoeg om acuut in de auto te springen richting Tilburg om in ieder geval het laatste kwartier van deze show (voor Incubate met drummer Balázs Pándi) mee te pakken. Oordoppen aan te raden maar wanneer je er eenmaal in staat verrassend meeslepend.

‘s Avonds een buitengemeen spannend program aan film (o.a. Wayne Horse), muziek en theater (Liquid Loft) maar de uitsmijter van de dag stond wat mij betreft al maanden geleden vast, de Melvins! Zes jaar terug voor het laatst gezien tijdens het filmfestival in Rotterdam en net als toen staan ze ook nu twee avonden achter elkaar op het podium. Dus vanavond in de herkansing, met een heel andere set, 22:00-23:30 in de Midi.

Incubate 2015

Zoals elk jaar een buitengemeen spannend en divers programma. Met name muziek maar ook qua film (Death Metal in Angola) , theater (Ful + The Knife), kunst (Melanie Bonajo) en debat(Eurabia Panel) slaagt men erin bijzondere producties naar Tilburg te halen. Check die line-up en vindt uw eigen parels in een overvol program.

T/m zondag 20 september a.s.

Incubate.org

About Niels Post 3640 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. tof melanie vertelde er al over na dit verslag heb ik ineens echt zin om toch te gaan …. lol maar wanneer?? teveel te doen in dit land! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*