Goering de kunstrover (en boekhouder)

Goering de kunstrover (en boekhouder)

“At the end of World War II, French soldiers confiscated a curious handwritten book from Nazi leader Hermann Göring. It listed every artwork Göring claimed to own — the vast majority looted from Jewish families he had sent to concentration camps.

[…] Not all the artworks listed were looted. As Fabius explains in his preface, the first few paintings mentioned when the book begins in 1933 were purchased or received as gifts.”

De gehele kunstadministratie van Goering gebundeld door uitgeverij Flammarion en ontsloten voor het nageslacht.

Hyperallergic.com/241416/catalogue-of-nazi-leaders-looted-art-collection-published-for-the-first-time/

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*