Johannesburg

Johannesburg

In het kader van beter laat dan nooit een behoorlijk laat/vertraagd foto verslag vanuit Johannesburg. Op negen oktober vertrok ik met een lieve vriendin en tevens ambassadeur van Orange Babies Foundation naar Jo’burg (voor de intimi) voor een weekend stadsbeleving voordat wij naar Zambia vlogen om hulp projecten te bezoeken.

Nieuwsgierig was ik vooral naar de aanloop in de galeries. Die was vrij minimaal, en met name toerist met een duidelijk doel, zomaar binnen stappen gebeurt niet. Verrast was ik wel door de kwaliteit van het werk en de NY-allure. Stevenson bracht een kneiter van een tentoonstelling van Anton Kannemeyer. Goodman een verzameltentoonstelling met veel werk en een enkele uitschieter

Johannesburg

Stevenson Gallery – SOLO Anton Kannemeyer – E is for Exhibition. schilderijen en tekeningen over de kracht van het beeld.

Johannesburg

Johannesburg

JohannesburgJohannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Goodman Gallery – Young Gifted And Black

NINA CHANEL ABNEY | DERRICK ADAMS | SADIEBARNETTE | ZOE BUCKMAN | BETHANY COLLINS | NOLANOSWALD DENNIS | OMAR VICTOR DIOP | TITUS KAPHAR |KILUANJI KIA HENDA | YASHUA KLOS | GERALDMACHONA | TOYIN OJIH ODUTOLA | EBONY GPATTERSON | ADAM PENDLETON | JODY PAULSEN |TABITA REZAIRE | JACOLBY SATTERWHITE | SHINIQUE SMITH

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

David Krut Projects – SOLO van Senzo Shabangu: My World Tekeningen en lino snede op papier.

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Makers Studio – Art Design & Furniture

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Met op zondag een tour door snikheet Maboneng. Maboneng betekent ‘plaats van licht’. Het is een populair stukje Johannesburg met veel alternatieve winkels, cafeetjes en creatieve ondernemers. Wonen kan je daar ook erg goed maar het verschil tussen het hippe en de lokale bevolking is goed te voelen.

Na een korte introductie werden wij door onze gids een koloniaal gebouw ingeleid waar een kleine gemeenschap leeft van de opbrengst van het scheiden van straatafval. Een intense ontmoeting volgde met twee van de bewoners van het dak. Alle Berlijns/Williamsburg aanvoelende hip om de hoek hiervan ging langs mij heen de twee uur daarna.

Arts on Main bevindt zich ook in deze buurt. Het is een verzameling van kunstenaarsateliers, galeries en winkeltjes. Muurschilderingen van groot formaat incluis. Niet perse vernieuwend, maar wel een fijne sfeer en druk op straat.

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg

Galerie vergeten, werk is prachtig een foto van Ryno de Wet.

Johannesburg

Johannesburg is prachtig.
En er gebeurt heel veel.
Uw verslaggever keert terug op zeker.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*