Saudi Arabië en de sloop van Mecca

“The systematic destruction of Saudi Arabia is under way—in silence. Historic mosques, tombs, mausoleums, monuments and houses: more than 90% of the old quarters of the holiest cities of Islam has been razed […]”

“Two years ago in Mecca the 1,300-year-old house of Hamza, the uncle of the prophet, was bulldozed to make way for a hotel. The house where Muhammad was believed to have been born in AD570 has also been demolished for a skyscraper.”

“The transformation of the two holy cities, Mecca and Medina, is now complete. Few visual testaments—rare films and early photographs that escaped censorship—remain.”

“Saudi Arabia may boast four Unesco world heritage sites, but none is an Islamic monument.”

Verbazingwekkend met hoe weinig reuring, ook in de islamitische wereld, dit al jaren aan de gang is.

Theartnewspaper.com/comment/comment/why-is-saudi-arabia-destroying-the-cultural-heritage-of-mecca-and-medina/

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*