De geschiedenis van Vlisco

De geschiedenis van Vlisco

“We go all the way back to 1864, when Amsterdam entrepreneur Pieter Fentener van Vlissingen took over a small textile-press company in Helmond. Pieter’s uncle, who worked in the former Dutch East Indian colonies, convinced his nephew to produce a knock-off version of a traditional Indonesian textile known as Batik.”

Hoe een bedrijf uit Helmond een grootleverancier werd van textiel in Afrika.

Messynessychic.com/2015/10/30/made-in-holland-the-chanel-of-africa/ (via Kottke)

De geschiedenis van Vlisco

“A woman who takes special pride in her education might wear a print called “ABC” which features chalkboards, measuring sticks and books.”

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*