Olia Lialina interview bij MU

Olia Lialina interview bij MU

‘Ik heb het werk ook een paar keer aangepast, rond 2006 heb ik bijvoorbeeld Google Ads toegevoegd, niet om geld mee te verdienen, maar om het Web van die tijd te weerspiegelen.’

‘Een jaar geleden ongeveer heb ik ze weer verwijderd omdat de site er toen door de Ads achterhaald uitzag. […] Jammer genoeg heb ik die versie nooit bewaard. Dat is de ironie: een deel van mij is heel erg bezig met het behoud van het Web, maar als het om mijn eigen werk gaat, verander ik dingen onmiddellijk en vergeet ik de vorige versie.’

Annet Dekker in gesprek met Olia Lialina ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan het internetkunstwerk My Boyfriend Came Back from the War en de bijbehorende tentoonstelling die vrijdag opent in Eindhoven.

Mu.nl/nl/txt/a-celebration-of-twenty-years-on-the-web-my-boyfriend-came-back-from-the-war

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*