A 10th Grader’s Artwork Is Setting Off a Shitstorm of Ridiculous Controversy

A 10th Grader’s Artwork Is Setting Off a Shitstorm of Ridiculous Controversy

“An unnamed 10th grader responded to an assignment to recontextualize a piece from art history with contemporary themes by combining Goya’s “The 3rd of May 1808” with the more recent “A Tale of Two Hoodies” by Michael D’Antuono. Those paintings commemorate the execution of Spanish resistance fighters by Napoleon’s armies, and the murders of African American youth by police and vigilantes, respectively. Predictably, the #BlueLivesMatter reactionaries are out in full force to cry victim.”

Artfcity.com/…ridiculous-controversy/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*