Presentatie-instellingen

“Het Mondriaan Fonds heeft de afgelopen jaren de eigen reserves aangesproken om de ondersteuning van de presentatieplekken nog enigszins op pijl te houden. Die reserves zijn nu op. Als er niets aan gedaan wordt valt een derde van het budget voor presentatie-instellingen weg. Dan worden er net als bij de podiumkunsten instellingen afgewezen vanwege het budget, niet vanwege een gebrek aan inhoudelijke kwaliteit of maatschappelijk nut.

Lastig is dat presentatie-instellingen wel heel waardevol zijn, maar dat het grote publiek en de politiek vaak niet weten wat een presentatie-instelling precies is. Om die reden heeft De Zaak Nu een clip laten maken die laat zien hoe gevarieerd het aanbod nu nog is, wat er allemaal wel niet gebeurd in een presentatie-instelling en hoe belangrijk het is voor het kunstenveld dat dit soort plekken voor talentontwikkeling, innovatie en onderzoek er zijn”

Dezaaknu.nl

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*