De ondraaglijke nietszeggendheid van ‘The Art of Impact’

170-002-award-campagne_advertentie

Soms denk je: wat zou Halbe Zijlstra doen? Zijn dedain richtte zich vooral op kunst en kunstenaars. Ambtenaren kunnen er ook wat van.

George Knight over The Art of Impakt, fijn stukje.

“TAI is geen intermediair tussen kunstenaar en maatschappelijke partijen, maar een intermediair tussen intermediairs. TAI pakt bestaande projecten uit de markt en zet er haar eigen stempel op. […] Uit hobbyisme en politieke profilering van minister Bussemaker wordt 7 miljoen euro onttrokken aan de reguliere begroting -die rechtstreeks bij kunstenaars terecht had kunnen komen”

Must read:
georgeknightlang.wordpress.com/2016/11/02/de-ondraaglijke-nietszeggendheid-van-the-art-of-impact-wat-voegt-het-toe-aan-de-culturele-sector

John_Körmeling

    TAI: John Körmeling doet een ‘een beeld zegt meer dan 1000 woorden’

Komt na kritiek op BKKC in de Tilburger. Er blijft weinig over als uit schaarse middelen opgetogen instanties en instituten juichen mogen, waar kunstenaars als gewoonlijk resten en kruimels krijgen.

“zo is het BKKC, buiten andere overhead, jaarlijks ruim 2 miljoen euro aan (soms vorstelijke) salarissen kwijt en 340.000 euro aan huisvesting, geld dat dus niet bij de Brabantse kunst(enaars) en cultuur terechtkomt, waar veel kunstenaars op een houtje moeten bijten. En als er dan bijvoorbeeld bij de gemeente Tilburg om steun bij het Cultuurfonds wordt aangeklopt moeten kunstenaars daar aan zoveel voorwaarden voldoen (zoals: geen winst maken!) en is de procedure zo complex, dat slechts weinigen ertoe in staat zijn of aan toekomen.”

http://tilburgers.nl/schurende-kunst-en-ondernemerschap-onverenigbaar-schrijver-anton-dautzenberg-maakt-gehakt-bkkc/

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*