Marian Goodman, Art’s Quiet Matriarch, Hopes the Market Cools

“Her business might have remained at that level had she not decided, against grave reservations as a Jew, to travel to Germany in 1968 for the influential Documenta art exhibition. Through that experience, she came to meet Mr. Broodthaers, whose unsettling, poetic, acidly funny work was a hard sell even in Europe. But she was besotted and became determined to sell it in the United States, even if she had to open her own gallery to do so.”

Uitgebreid artikel/interview met de inmiddels 88 jarige New Yorkse galeriehoudster Marian Goodman.

Nytimes.com/…hopes-the-market-cools.html

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*