About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Dat Volkskrant artikel staat vol met feitelijke onjuistheden. Een groot deel ervan is inmiddels gerectificeerd.
    En nog even voor de duidelijkheid: Stroom betaalt Juliaan Andeweg en mede-exposant Voebe de Gruyter meer dan wat de richtlijn voor 2017 aangeeft. Aangezien instellingen op dit moment nog niet voldoende budget hebben om de richtlijn voor de volle 100% toe te passen is er een soort ‘gewenningsregeling’ vastgesteld: in 2017 wordt verondersteld dat instellingen 50% van het richtbedrag betalen, in 2018 70%, opklimmend naar 100% in 2020. De calculator geeft (vanzelfsprekend) het volle pond aan.
    Daar komt het verschil dus vandaan dat Juliaan Andeweg observeerde. En hij trekt er wat mij betreft ook de juiste conclusie uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*