Kunstenaarshonorarium

Rekent u mee:

kunstenaarshonorarium.nl

Nestdirecteur Eelco Van Der Lingen mocht vandaag samen met Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum, de eerste toekenningen van de regeling kunstenaarshonoraria in ontvangst nemen van de minister van OCW Jet Bussemaker. (Link)

Meer:
facebook.com/search/top/?init=quick&q=kunstenaarshonorarium

advertentie(s)
Jeroen Bosch
About Jeroen Bosch 4832 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

  1. Dat Volkskrant artikel staat vol met feitelijke onjuistheden. Een groot deel ervan is inmiddels gerectificeerd.
    En nog even voor de duidelijkheid: Stroom betaalt Juliaan Andeweg en mede-exposant Voebe de Gruyter meer dan wat de richtlijn voor 2017 aangeeft. Aangezien instellingen op dit moment nog niet voldoende budget hebben om de richtlijn voor de volle 100% toe te passen is er een soort ‘gewenningsregeling’ vastgesteld: in 2017 wordt verondersteld dat instellingen 50% van het richtbedrag betalen, in 2018 70%, opklimmend naar 100% in 2020. De calculator geeft (vanzelfsprekend) het volle pond aan.
    Daar komt het verschil dus vandaan dat Juliaan Andeweg observeerde. En hij trekt er wat mij betreft ook de juiste conclusie uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*