Gevonden in de schoorsteen

    Conservator Claire Thomson works on the map, which has eight sections and is more than 2m wide. She describes it as “the most difficult project I have ever tackled”

“Nova Totius Terrarum Orbis Tabula (new map of all the world) was designed by the Amsterdam-based cartographer Gerald Valck and was probably published in London by George Wildey in around 1690. It is similar to the highly decorated maps that hang on the walls in some of Vermeer’s paintings. “

Mocht u een dezer dagen in Edinburgh zijn, tot en met 17 april wordt de kaart getoond in de National Library of Scotland.

Theartnewspaper.com/news/conservation/rare-map-found-stuffed-up-a-chimney-is-restored/

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*