Billytown – Leipzig

Billytown - Leipzig

Afgaande op de zoekterm ‘Leipzig’ wisten we dat we niet de eerste of enige Nederlandse kunstenaars waren die afreizen naar Leipzig voor een tentoonstelling. En ik verwacht dat we ook niet de laatsten zijn. Leipzig, en dan met name de Spinnerei is een geduchte culturele concurrent van het veel grotere broertje Berlijn. Het terrein is inmiddels een toeristische attractie geworden.

De Spinnerei is een oude spinnerij. Tot zover logisch. Minder logisch en ook een beetje te groot om goed in te kunnen schatten is dat er in de hoogtijdagen van de fabriek zo’n 240.000 spoelen stonden om katoen te verwerken tot textiel. Oorlogen, veranderingen van regime (de inventaris verdween naar de USSR), en ten slotte het kapitalisme maakten dat de spinnerei als textielfabriek het loodje legde.

(een bericht van Rob Knijn)

Eind vorige eeuw werd gestart met een nieuwe invulling voor de Spinnerei. En zoals zo vaak waren kunstenaars er vroeg bij om ruimtes te vullen, niet in de laatste plaats vanwege de lage huur. Dankzij een mooie mix van commerciële en niet-commerciële invulling is vandaag de dag 70 procent van de 90.000 vierkante meter verhuurd. Er zijn dus nog een paar hallen te geef.

Voor de uitwisseling die vorig jaar met produzentengalerie Galerie B2 is opgezet (vorige maand waren de kunstenaars van B2 te gast in Den Haag) ben ik gevraagd om als curator op te treden en bovendien ook als kunstenaar. Een heel interessante en leuke opdracht. Elke Billytowner was graag bereid zijn kunst te tonen. Koen Taselaars keramieken koppen zijn toegevoegd aan de tentoonstelling voor wat extra pizzazz. In totaal veertien kunstenaars zijn in de tentoonstelling vertegenwoordigd. Rachel Bacon, Maurice van Es, Robbin Heyker, Bram De Jonghe, Mirthe Klück, Rob Knijn, Marius Lut, Bernice Nauta, Nishiko, Iede Reckman, Marieke van ‘t Zet, Ola Vasiljeva, Suzie van Staaveren. En Koen Taselaar.

Leipzig, nog tot en met 15 april.

Billytown - Leipzig

Bernice Nauta

Billytown - Leipzig

Marius Lut

Koen Taselaar, Maurice van Es, Marius Lut, Ola Vasiljeva, Rob Knijn

Billytown - Leipzig

Koen Taselaar

Billytown - Leipzig

Maurice van Es, Rob Knijn

Billytown - Leipzig

Marius Lut, Rob Knijn

Ola Vasiljeva

Billytown - Leipzig

Mirthe Klück, Suzie van Staaveren

Billytown - Leipzig

Suzie van Staaveren

Billytown - Leipzig

Mirthe Klück, Suzie van Staaveren, Marieke van ’t Zet

Billytown - Leipzig

Koen Taselaar

Billytown - Leipzig

Marius Lut

Billytown - Leipzig

Ola Vasiljeva

Billytown - Leipzig

Iede Reckman, Rachel Bacon

Billytown - Leipzig

Rachel Bacon, Robbin Heyker

Billytown - Leipzig

Robbin Heyker, Iede Reckman

Billytown - Leipzig

Robbin Heyker, Iede Reckman, Suzie van Staaveren

Billytown - Leipzig

Iede Reckman, Suzie van Staaveren, Rachel Bacon, Bram De Jonghe, Marius Lut

Billytown - Leipzig

Iede Reckman

Billytown - Leipzig

Bram De Jonghe, Marius Lut

Billytown - Leipzig

Bernice Nauta, Mirthe Klück, Robbin Heyker

Billytown - Leipzig

Rob Knijn

Billytown - Leipzig

Nishiko

Billytown - Leipzig

Rachel Bacon

T/m 15 april a.s.

Galerie-b2.de/content.php?cPage=1.0

About [Redactie] 8941 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*