Why Dana Schutz Painted Emmett Till

Dana Schutz

Uitgebreid artikel over leven, werk en carrière van Dana Schutz met natuurlijk aandacht voor de (media)rel rond een van haar werken in de Whitney Biënnale.

“I knew the risks going into this,” Schutz told me. “What I didn’t realize was how bad it would look when seen out of context. Is it better to try to make something that’s impossible, because it’s important to you, and to fail, or never to engage with it at all? I just couldn’t do it any other way.”

Newyorker.com/magazine/2017/04/10/why-dana-schutz-painted-emmett-till

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*