#ViralVandals @ MU

#ViralVandals @ MU

    Restanten gastenboek van de opening.

Laatste weekend dus opschieten. Vanaf het lokale toilet, muur en/of trein heeft graffiti zich de afgelopen tien jaar meer en meer verplaatst richting het internet. Hoewel de meeste graffiti nog wel in de echte wereld wordt gemaakt bevindt het overgrote deel van het publiek zich online. In #ViralVandals presenteert Jasper van Es, tentoonstellingsmaker en voormalig graffitischrijver, een aantal kunstenaars die met dit gegeven spelen en er in veel gevallen een extra draai aan weten te geven. Van Es weet een interessante vertaalslag te maken door werk dat is gemaakt voor de buitenruimte en het internet te laten zien in een tentoonstellingsruimte.

T/m 2 juli a.s.

Mu.nl/nl/exhibitions/viralvandals

#ViralVandals @ MU

MVIN uit Barcelona verspreidde 1 beeld over 100 verschillende rolluiken, door de documentatie in een grid te leggen is het werk in zijn geheel te zien.

#ViralVandals @ MU

#ViralVandals @ MU

#ViralVandals @ MU

Uw correspondent kreeg samen met Mathieu Tremblin, die vorig jaar zelf onbedoeld viraal ging, de speciale curator tour/talk van Jasper van Es.

#ViralVandals @ MU

Eewan

#ViralVandals @ MU

De getekende graffititips van Loiq zijn niet alleen handig voor graffitischrijvers maar bijvoorbeeld ook voor activisten.

#ViralVandals @ MU

Lokatie scouten vanuit de bureaustoel.

#ViralVandals @ MU

#ViralVandals @ MU

Klassiekertje van Nug & Pike op een metrostation ergens in Stockholm.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=vP5uUqz4SHk” /]

#ViralVandals @ MU

De nieuwe MU hangbank voor buiten.

#ViralVandals @ MU

De tentoonstellingsarchitectuur verwijst losjes naar vergeten plekken en rangeerterreinen..

#ViralVandals @ MU

en ontsluit toevallig ook een werkje uit de allereerste MU tentoonstelling op Strijp S,

#ViralVandals @ MU

Mars needs women van Mathieu Tremblin. De meester zelf klikt een paar fotootjes voor in het archief.

#ViralVandals @ MU

Voormalig NS interieur als museumbankjes. Op het videoschermen links naaktloperij van Veli & Amos en rechts het beroemde muurtje van Moses & Taps

#ViralVandals @ MU

Super slick gefilmd en van commentaar voorzien. Als een soort van reisverslag op Discovery Channel poneren 4608 en Fabian Sigurd de stelling dat de moeite die het kost om als eerste bepaalde metrostellen te bespuiten vergelijkbaar is met de eerste beklimming van sommige bergen en het daar planten van een vlag.

#ViralVandals @ MU

Grafische vormgeving voor gevorderden, de Nawas uit België zetten de spoorwegen bij onze Zuiderburen naar hun hand.

#ViralVandals @ MU

Nogmaals Taps & Moses, videodocumentatie en restmateriaal uit vijf verschillende landen die samenkomt op de foto links.

#ViralVandals @ MU

In Hamburg (Duitsland) zet de spoorwegpolitie wildlife camera’s in om in de gaten te houden wat er zoal gebeurt op hun grondgebied, de camera’s worden geactiveerd door beweging en maken dan een foto. Rage wist er de hand op te leggen en ontdekte een keur aan vossen, katten, schoonmakers, beveiligingspersoneel en insluipers. Bij MU een boeiende diashow. Mannetjes naar binnen..

#ViralVandals @ MU

politie naar buiten.

#ViralVandals @ MU

In Australië krijg je na verhoor blijkbaar een videoverslag mee van de politie. Het duo Utah & Ether tonen delen uit zo’n verhoor plus wat aanvullend beeldmateriaal. “Heeft u zichzelf ooit wel eens gegoogled?” is een van de vragen die de politie aan de man stelt. Hieronder een fragment.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=RoxX3GzfLZM” /]

#ViralVandals @ MU

Vergeten van wie, screendumps van plekken waar via whatsapp is afgesproken tijdens Interrail vakanties (bij de tweede boom naar rechts en dan nog honderd meter lopen). Getoond op de plek van afspraak.

#ViralVandals @ MU

Misschien wel het meest intrigerende werk in de tentoonstelling is dat van Zelle Asphaltkultur waarin verwezen wordt naar de oorlogsgeschiedenis in Duitsland zonder daar een expliciete uitspraak over te doen.

#ViralVandals @ MU

#ViralVandals @ MU

(opklik voor groot)

#ViralVandals @ MU

Style Wars 2 van Veli & Amos.

#ViralVandals @ MU

Old school diashow, Mobstr in gesprek met de lokale reinigingsdienst.

#ViralVandals @ MU

Ook Brad Downey heeft het buitengewoon naar zijn zin met het schoonmakersgilde.

#ViralVandals @ MU

U heeft nog vandaag en morgen.

T/m 2 juli a.s.

Mu.nl/nl/exhibitions/viralvandals

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*