How America Went Haywire

Het is allemaal de schuld van de hippies. De totaalgekte in Amerika in context van de geschiedenis geplaatst. Van de tegencultuur in de jaren zestig tot elke gek zijn eigen internetplek anno 2017. Longread van de dag.

“[…] Two-thirds of Americans believe that “angels and demons are active in the world.” More than half say they’re absolutely certain heaven exists, and just as many are sure of the existence of a personal God—not a vague force or universal spirit or higher power, but some guy.”

[…] We invented the fantasy-industrial complex; almost nowhere outside poor or otherwise miserable countries are flamboyant supernatural beliefs so central to the identities of so many people. This is American exceptionalism in the 21st century.

Theatlantic.com/magazine/archive/2017/09/how-america-lost-its-mind/534231/

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*