Zomer in New York

Zomer in New York

    Wachten op de S40 bus bij Snug Harbor (foto Alexander)

Als je deze zomer in New York bent en je wil wat anders zien dan de MOMA of Guggenheim hier een aantal locaties “off the beaten path”.

Tuguldur Yondanjamts – Richard Taittinger Gallery
Ik ging begin dit jaar op studio bezoek bij Teguldur Yondanjamts en schreef over het werk wat hij op dat moment aan het maken was. Al dit werk is momenteel te zien in een solo tentoonstelling: Hibernating Tattoos Guarding the Sweat of the Sun in de Lower East Side bij de Richard Taittinger Gallery (yup de eigenaar is de zoon van de champagne familie).

Zomer in New York

Ebony Patterson / Maria Berrio / Derek Fordjour – Rachel Uffner Gallery
Als je dan toch in de Lower East side bent loop dan ook even langs bij All that Glitters in de Rachel Uffner Gallery. Werken van Ebony G. Patterson, Maria Berrio en Derek Fordjour waar je eerst aangetrokken door de pracht en praal meegezogen wordt in een dieper serieuzer verhaal.

Zomer in New York

Derek Fordjour – Sugar Hill Children’s Museum
Voor de bezoekers met kinderen, Derek Fordjour is ook te zien in het Sugar Hill Children’s Museum waar hij niet alleen de kinderen maar ook volwassenen meeneemt in PARADE over zijn eigen wonderlijke wereld uit zijn kindertijd. Echt super tof en neem je tijd want er is in alle hoeken en gaten wat te zien!

Zomer in New York

    Derek Fordjour – Parade detail (201

Deidre Towers – LILAC, Pier 25
LILAC is het laatste door stoom aangedreven vuurtoren bevoorradingsschip dat nog over is in Amerika. Hij ligt op het moment aan Pier 25 (verlengde N.Moore Street). Op zich al leuk om heen te gaan maar er is deze zomer ook Bell 8, een video installatie, te zien van kunstenaar Deidre Towers. Een meditatieve installatie, je gaat in de boot lekker in zo’n hangmat stoel zitten en staart dan 30 minuten lang naar de zee… Dare to do nothing! best fijn om in de drukte van New York zo even een half uurtje te “ontstressen”!

[arve url=”https://vimeo.com/135195777″ /]

BRONX CALLING – Bronx Museum
Bronx Calling is de biënnale van het Bronx Museum met veel jonge kunstenaars en extra programmering met panels en performances op gezette dagen en tijden van Sara Jimenez, Sophia Dawson, Coralina Meyer, Amanda Alfieri, Estefaní Mercedes, Setare Arashloo, Milcah Bassel en Francheska Alcantara.

Zomer in New York

Nari Ward – Socrates Sculpture Park
In Socrates Sculpture Park dit jaar geen groepstentoonstelling maar werk van Nari Ward die de opdracht kreeg 6 nieuwe werken te maken. In GOAT Again, zien we niet alleen daadwerkelijk geiten in allerlei variaties maar speelt Ward met het trending acroniem Greatest Of All Time.

Zomer in New York

Uptown – Miriam and Ira D. Wallach Art Gallery
Columbia University heeft een prachtig nieuwe galerie die net voor de zomer opende met de tentoonstelling Uptown. In Uptown zijn kunstenaars te zien die allemaal in Harlem en Washington Heights (96 Street en hoger) wonen en/of werken. Een goedmaker voor de wijken want Harlem verloor een groot gebied met (betaalbare) woningen aan Columbia University die daar (rond 125e straat en Broadway) een nieuwe campus bouwde. Dit brengt nieuwe studenten van buiten de stad die vervolgens zoals de praktijk geleerd heeft de huurprijzen in de omgeving in rap tempo opschroeven. Dat ging niet zonder veel protest. De galerie die onderdeel van het nieuwe complex doet extra moeite om de naaste omgeving te betrekken bij wat ze doen.

Zomer in New York

    Vladimir Cybil Charlier “Damballal Mandela” (2017), print.

DNA of Water – Newhouse Center for Contemporary Art
En wat schaamteloze promotie voor mijn eigen tentoonstelling DNA of Water bij Snug Harbor in Staten Island. Met de pont van Manhattan naar Staten Island zie je ook gelijk het Vrijheidsbeeld. Aangekomen op Staten Island kan je een bus nemen S40 naar Snug Harbor waar de bus precies voor het complex stopt! Behalve Newhouse zijn er ook nog andere musea waaronder een museum voor kinderen en een botanische tuin. Als je terugvaart met de pont zie je als bonus bij aankomst bij de terminal op Manhattan een werk van Lawrence Weiner!

Zomer in New York

    Lawrence Weiner (foto Alexander)
About Sasha Dees 338 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*