Richard Florida had het mis

Sinds zijn boek The rise of the creative class was hij de grote goeroe voor beleidsmakers wereldwijd maar inmiddels komt hij terug op zijn ideeën van creatieve voorspoed voor iedereen.

“[…] He argues that the creative classes have grabbed hold of many of the world’s great cities and choked them to death. As a result, the fifty largest metropolitan areas house just 7 percent of the world’s population but generate 40 percent of its growth. These “superstar” cities are becoming gated communities, their vibrancy replaced with deracinated streets full of Airbnbs and empty summer homes.”

Jacobinmag.com/2017/08/new-urban-crisis-review-richard-florida

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*