Pissjar Sans

Pissjar Sans

In zes maanden voor u bij elkaar geplast en vermaakt tot TrueType Font, Pissjar Sans. Het enige lettertype met bijbehorende, en verrassend goede, soundtrack.

“HOW WAS IT DONE?
We built a custom frame and tried out loads of different fabrics, using some good pieces of worn bed sheets with the perfect absorbency to cover the frame. Then we just started to pee a lot, one letter per pee session. When the bladder was empty we had like 5 seconds to photograph the frame before it bled out. After that we vectorized the photo and edited it with a font software.

HOW LONG TIME DID IT TAKE?
The peeing took approximately six months, plus about a month or so to finish up the font.

DID YOU CHEAT?
Well, we worked on the R for like two weeks until we gave up and had to recreate it from three different peeing sessions.”

Pissjar.com (via BB)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*