Rondleiding vanaf de Erasmusbrug

Rondleiding vanaf de Erasmusbrug

Op uitnodiging van de FRANK Foundation hing uw correspondent een jaar geleden bovenstaande werkje, On Spam, Lectori Salutem #6, aan de Erasmusbrug van Rotterdam. Als een soort van vervolg op de brievenbus die ik in 2006 op exact dezelfde plek aan de brug hing en waarmee ik de Erasmusbrug tot mijn persoonlijke postadres maakte.

Het is een tekst uit mijn spamfilter die losjes verwijst naar de vele vakantiegroeten die ik toen uit mijn brievenbus heb mogen halen, 134 stuks. Voor de mensen die het verhaal van de brievenbus niet kennen, waaronder de vele toeristen die dagelijks over de Erasmusbrug lopen, is het vooral een vriendelijke groet die vragen oproept. Recentelijk is het werk opgenomen in de collectie van Sculpture International Rotterdam. Daarmee is het, voor zover ik weet, het enige permanent geïnstalleerde regeltje spam in de openbare ruimte ter wereld.

Om dit heugelijke nieuws te vieren en als openings-/opname-in-de-collectie moment geef ik een tweetal rondleidingen langs plekken in de stad waar mensen middels zelfinitiatief het straatbeeld subtiel naar hun hand hebben weten te zetten. Tussen 17:45-17:00 verzamelen bij de pyloon op de Erasmusbrug, fietst u mee? Wel even aanmelden middels een mailtje naar j.sibum@cbkrotterdam.nl.

Rondleidingen:
Vrijdag 23 maart
Vrijdag 6 april
Tijd: 17:00 uur
Vertrekpunt: nieuwe werk Niels Post Erasmusbrug
Eindpunt: Oudste café van Rotterdam
Aantal deelnemers: Maximaal 15
Deelname: Gratis
Reserveren kan door een mail te sturen naar j.sibum@cbkrotterdam.nl

Sculptureinternationalrotterdam.nl/nieuws/visuele-vrijplaatsen-twee-rondleidingen-niels-post

(foto @ijzerman86)

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*