Wonen in American Gothic

huisje boompje gothic

Het huisje in de achtergrond van een van het beroemde schilderij American Gothic bestaat echt en werd tot een jaar of drie geleden bewoond. De huurprijs was bijzonder schappelijk, $ 250 per maand. Nadeel, per jaar zo’n 15.000 toeristen over de vloer. Speciale voorwaarde in het huurcontract: “always treat the public in a friendly manner.”

Beth Howard woonde er van 2010 tot 2014 en vertelt erover in de New York Times.

“[…] By day, a steady stream of tourists came, posing for pictures (and peeking in the windows) dressed in the free costumes provided by the visitor center — calico smocks with cameos, overalls and black jackets, even the spectacles — and wielding pitchforks of all sizes. They brought their own props, which included a prized Harley Davidson, a fleet of Stanley steam cars, and a herd of llamas. It was the centerpiece of a Klingon calendar shoot, a bare-chested rock band’s album cover, a marriage proposal, a family reunion — a gamut of creativity daily.”

Nytimes.com/2018/03/18/arts/design/american-gothic-grant-wood-eldon-iowa-whitney-museum-.html

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*