Panorama Franeker

    (Foto Sjoerd Swaan)

Binnen een gezamenlijk ontwerp door circa 180 mensen met een psychiatrisch verleden uit de hele provincie Friesland geschilderd reuzenschilderij in de historische tuin van de oudste gekkenhuis van Nederland. Een community-art project van Baukje Spaltro op het raakvlak van beeldende kunst en psychiatrie. De samenwerkende insteek doet denken aan de dialoogtekeningen van Marcha van den Hurk – daar zijn het gebruikers van de Pauluskerk die gezamenlijk en in gesprek kom en tot kunstwerken. Hier werken (ex)psychiatrisch patienten binnen een kader een één groot werk. Ergens doet het ook denken aan White Wall Project Schiedam, 800 meter canvas in het beatrixpark, maar dat was open for all.

Nog te zien tot 29 juli en met uitgebreid nevenprogramma.

panoramafraneker.nl/

Beeld en videoimpressie na de klik:

advertentie(s)

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*