Moengo Festival 2018

Moengo Festival 2018

Op 17 en 18 augustus dit jaar opende het zesde Moengo Festival, het is de 2e Beeldende Kunsten editie. Click hier voor een verslag over de 1e editie. Naast de kunstenaars en curatoren uit Nederland (het merendeel alumni van de Mondriaan Residentie bij TAS in Moengo) is er deze 2e editie ook een groep kunstenaars en curator uit het nabij gelegen San Laurent du Maroni (Frans Guyana).

Het dorp Moengo ligt in het Marowijne district op 2,5 uur rijden van Paramaribo.

De tweede beeldende kunsten editie zal worden afgesloten met een groot muziek evenement (23 t/m 25 september). De organisatie verwacht dat weekend minimaal 10.000 lokale muziek liefhebbers uit het Marowijne district per dag.

Een foto verslag:

Moengo Festival 2018

“Between two worlds” van Firmin Sanou, Oze Amiemba, Andre van Bree, Kafe Betian & Patrick Lacaise (St. Laurent du Maroni, Frans Guyana).

Moengo Festival 2018

Moengo Festival 2018

Marcel van den Berg

Raquel van Haver

Raquel van Haver

Moengo Festival 2018

Marjet Zwaans

Moengo Festival 2018

Coco van Duivenvoorde

Moengo Festival 2018

Valerie van Leersum

Moengo Festival 2018

Feiko Beckers

Moengo Festival 2018

Dirk van Lieshout in samenwerking met Firmin Sanou (FG) & Seraven Pinas (SR)

Als onderdeel van het festival zijn er werken te zien van de kunstenaars die onderdeel zijn van Zuiver. Zuiver is een presentatie waarin werken gepresenteerd worden van een selectie van docenten (NL) en nu afgestudeerde studenten(SR) die deelnamen aan een tien jaar durend uitwisselingsproject tussen de Nola Hatterman in Paramaribo en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam (Zuiver was eerder te zien bij Dakota in Amsterdam).

Moengo Festival 2018

Annemarie Daniels

Moengo Festival 2018

Frank Mandersloot

Moengo Festival 2018

Moritz Ebinger

Moengo Festival 2018

Neil Fortune

Moengo Festival 2018

Razia Barsatie

Moengo Festival 2018

Rinaldo Klas

Moengo Festival 2018

Ruben Cabenda

Moengo Festival 2018

Ton Zwerver

Moengo Festival 2018

Trimo Marlon Kromotaroeno

Moengo Festival 2018

Victor Ekpuk

Ook gezien maar niet aangekondigd binnen het festival:

Moengo Festival 2018

Yair Callender

Moengo Festival 2018

PJ Bruyniks & Vera Visser

Moengo Festival 2018

Ravi Rajcoomar

Deelnemers van het zesde Moengo Festival / tweede Beeldende Kunsten editie (volgens lijst aangeleverd door de festival productie): Firmin Sanou, Oze Amiemba, Andre van Bree, Kafe Betian, Patrick Lacaise (St. Laurent, Frans Guyana); Marcel van den Berg, Raquel van Haver, Frank Mandersloot, Marjet Zwaans, Valerie van Leersum, Feiko Beckers, Ton Zwerver, Moritz Ebinger, Dirk van Lieshout, Neil Fortune, Coco Duivenvoorde (Nederland); Annemarie Daniel, Razia Barsatie, Rinaldo Klas, Ruben Cabenda en Trimo Marlon Kromotaroeno (Zuiver/Suriname); Van 3 – 9 september: Victor Ekpuk (United States) en Dr. Bernard Akoi Jackson (Kamasi, Ghana) zal aanwezig zijn bij de sluiting. Bezoekende curatoren: Vincent van Velzen, Pauline Burmann (Nederland) en Patrick Lacaisse (Frans Guyana). Festival Productie: Hannah, Coco Duivenvoorde (NL), en project team TAS (SR).

Praktische informatie:
te zien tot 25 september 2018
Contemporary Art Museum Moengo 2 (CAMM2)
Een deel van het werk blijft permanent te zien.

Het museum is alleen open op telefonische afspraak: 0341041 of 8755005 (20SRD p/p entrée). Een rondleiding is mogelijk (10 SRD p/p).

Mijn onderzoek in het Caribisch gebied is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds. Mijn trip in Suriname is mede mogelijk gemaakt door Chetkeys, Edmund & Gerrie Powel, Mariette Hedges en Raquel van Haver. Met dank aan iedereen die tijd vrij heeft gemaakt om mij te ontmoeten en/of door te verwijzen en met me te spreken over hun praktijk en ervaringen in het hedendaagse kunstveld!

About Sasha Dees 347 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*