Moengo Triënnale

Moengo Triënnale

    Opening (textiele werken Jakup Ferri)

Kunstenaar Marcel Pinas richtte in 2009 Kibii Foundation voor kunst en cultuur activiteiten op in Moengo, Suriname.

Een van de activiteiten binnen de foundation is Tembe Art Studio een residentie waar internationale kunstenaars uitgenodigd worden. Alle kunstenaars maken een groot publiek buitenwerk en geven les op de scholen in het Marowijne district. Dit jaar vindt als activiteit de eerste Moengo Visual Art Triënnale plaats. De kunstenaars die de afgelopen 6 jaar in residentie waren zijn aanwezig in de Triënnale. In de Triënnale zien we de al gemaakte werken in combinatie met nieuw werk en werken van lokale kunstenaars. Naast de tentoonstelling vond er ook een meerdaags seminar plaats voor een door de aanwezige kunstenaars en deelnemers werkzaam binnen kunst en cultuur.

Moengo Triënnale

De voorbereidingen: Curatoren Rob Perrée en Remy Jungerman laten de kunstenaars de twee locaties zien (hier locatie 2: Teresia School)

Moengo Triënnale

Locatie 1 (Alen Fadon – Ruben La Cruz & Karolien Helweg)

Moengo Triënnale

Opening 14 Augustus 2015 bij Tembe Art Studio

Moengo Triënnale

Openingswoord door oprichter/directeur Marcel Pinas (fotowerk Dany Leriche).

Moengo Triënnale

Straatkunst met o.a. Bart Stuart.

Moengo Triënnale

Pinas zet de Nederlandse Ambassade delegatie aan het werk bij de opening!

Moengo Triënnale

Yubi Kirindongo

Moengo Triënnale

De Catalogus, samensteller Rob Perrée.

Moengo Triënnale

Razia Barsatie

Moengo Triënnale

Charl Landvreugd

Moengo Triënnale

Klaas Burger

Moengo Triënnale

Jakup Ferri

Moengo Triënnale

Elke D’Haenen

Moengo Triënnale

Steven Jouwersma

Moengo Triënnale

Wouter Klein Velderman

Installatie overzicht:

Moengo Triënnale

Moengo Triënnale

Moengo Triënnale

Moengo Triënnale

Moengo Triënnale

Moengo Triënnale

Moengo Triënnale

Moengo Triënnale

Seminar met presentaties van oprichter/directeur Marcel Pinas, curatoren Rob Perree & Remy Jungerman, Alexander Tolin, Alex van Stipriaan, Thomas Polimé, Sharda Ganga, Remy Jungerman, Tresna Pinas, Charl Landvreugd e.a.

Moengo Triënnale

    Alex van Stipriaan – “Marroon people and the art of survival”

Deelnemers Triënnale: Alex van Stipriaan, Alida Neslo, André Sontosoemarto, Augusta Pinas, Awini Dimpay, Bart Stuart, Burospelen, Burospelen (Bart Stuart en Klaar van der Lippe), Charl Landvreugd, Dakaya Lenz, Danasion Akobe, David Linga, Evert Hunswijk, Florens Voorburg, Hercules Pinas, Hesdy Metowirijo, Iris Kensmil, Jakup Ferri, Jasmin Werner, Karolien Helweg, Ken Doorson, Kenneth Flijders, Kevin Headley, Klaar van der Lippe, Klaas Burger, Koen van Mechelen, Kurt Nahar, Lilita Bob, Lode Demey, Mama Bobi, marcel pinas, Mario Lewanie, Mavis Pinas, Miguel EdKe Keerveld, Moengo, Moengo Festival, Moengo Festival of Visual Arts, Moengo Festival of Visual Arts – Tembe fu libi, Patricia Kaersenhout, Pontel, Purcy Tjin, Ras.2, Ravi Rajcoomar, Razia Barsatie, Remond Mangoensemito, Remy Jungerman, René Tosari, Rob Perrée, Robbert Enfield, Roddney Tjon Poen Gie, Ruben La Cruz, Ruben La Cruz & Karolien Helweg, Rudi Pinas, Rudi Pinas aka Pontel, Sharda Ganga, Shaundell Horton, Sheena Rose, Steve Banks, Steven Jouwersma, Sunil Puljun, Switi Rauw, Terry Rathje, Thomas Polimé, Tirzo Martha, Tolin Alexander, Tresna Pinas, Van Brummelen & de Haan, Visthois Mwilambwe, Wouter Klein Velderman, Yubi Kirindongo

Curatoren: Rob Perrée & Remy Jungerman

Tembe Art Studio, Moengo Residency en de Moengo Triënnale zijn financieel mede mogelijk gemaakt met meerjaren subsidies van Mondriaan Fonds, Prins Claus Fonds en de Nederlandse Ambassade.

Voor meer informatie:
Foundation Kibii
Moengo, Suriname
Telefoon: +597 520 311
e-mail: moengofestival@kibiifoundation.org

Foto’s met dank aan: Ruben La Cruz & kunstenaars.

About Sasha Dees 345 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*