Paula Cooper prijslijst 1968

Paula Cooper prijslijst 1968

Menukaart uit de tijd dat de kunstwereld nog klein was, het grote geld ver weg en Sol Lewit gekocht werd per gewerkt uur.

“Paula Cooper Gallery turned 50 years old last month, and the resolutely independent Paula Cooper herself is 80. She was the first gallerist in Soho, at 96 Prince Street, way back in 1968 when that was a desolate area that had just recently been saved from having a highway bulldozed across it by Robert Moses. Donald Judd, who made the desk Cooper sits at to this day, bought an entire five-floor factory building at 101 Spring Street that same year for $68,000, a block south of her new gallery.”

Vulture.com/2018/11/the-price-list-for-paula-cooper-gallerys-first-show-in-1968.html

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*