De bijbanen van Philip Glass

Philip Glass op de praatstoel over de eindjes aan elkaar, nogal een dingetje voor bijna elke kunstenaar en/of muzikant. Onder andere over de platenzaak van zijn vader waarin hij als kind werkte:

“[…] To this day, among my earliest memories was someone would give my father $5 and he’d hand them a record. So the exchange of money for art, I thought that was normal. I thought that’s what everybody did. I never thought there was anything wrong about making money.”

En over de kunstenaar met een bijbaan:

“[…] Glass supported himself as a New York cabbie and as a plumber, occupations that often led to unusual encounters. “I had gone to install a dishwasher in a loft in SoHo,” he says. “While working, I suddenly heard a noise and looked up to find Robert Hughes, the art critic of Time magazine, staring at me in disbelief. ‘But you’re Philip Glass! What are you doing here?’ It was obvious that I was installing his dishwasher and I told him I would soon be finished. ‘But you are an artist,’ he protested. I explained that I was an artist but that I was sometimes a plumber as well and that he should go away and let me finish.”

Theatlantic.com/business/archive/2018/04/philip-glass-taxi-driver-composer/558278/ (via Kottke)

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*