Variscoop @ Theater de Jungle

Variscoop @ Theater de Jungle

Amsterdamtip van de week: aanstaande woensdag, 27 maart- 20:00, in de Tweede van Swindenstraat 26. Een heerlijk avondje met Roy Villevoye, Robbie Cornelissen en Mark IJzerman. Inkom vrij dus wat let u?

“In de jaren negentig ging kunstenaar Roy Villevoye, teleurgesteld in het toenmalige Nederlandse kunstwereldje, op zoek naar een zo puur mogelijke vorm van kunstbeleving. Die vond hij op Papoea Nieuw-Guinea, bij de Asmat; een ‘primitief’ volk dat leeft in de jungle, zonder stroom of andere luxe, maar met een rijk geestelijk leven. Hij leerde de taal, maakte er vrienden en creëerde een indrukwekkend oeuvre aan foto’s en films over en met deze mensen. Daarin gaat het steevast over de fricties en overeenkomsten tussen de Papoea-cultuur en die van het Westen in het algemeen en Villevoyes eigen artistieke bestaan in het bijzonder”

“[…] Tot onze vreugde zal de kunstenaar zelf aanwezig zijn en enige toelichting geven. Eveneens aanwezig in zowel werk als persoon zijn tekenaar/animatiefilmer Robbie Cornelissen en beeld- en geluidskunstenaar Mark IJzerman.”

Polderlicht.com/uncategorized/artistieke-antropologie/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*