Cluster Bubble @ Omstand

Cluster Bubble @ Omstand

Als je na het bekijken van de tentoonstelling bij Studio Omstand een wild guess moet doen wie de curator is, kom je vrij vlot uit bij Lieven Hendriks. De schilderkunst die hier getoond wordt is niets dan schilderkunst. Letterlijk, er zijn geen begeleidende teksten, geen overbodige informatie die alleen maar afleidt van het schilderen zelf. Het gaat hier over de magie van het kwasten, de verhalen die zichzelf vertellen vanuit de materie waar zij van gemaakt zijn. Uitgebeend tot de essentie, niks geen bijvoeglijke naamwoorden. Mooi helder concept wel, lekker fris en fijn om te zien. De kunstenaars die uitgenodigd zijn verkennen ieder op hun eigen manier de actuele stand van zaken in het schilderen. Wat ik eigenlijk ook heel goed vind is dat Lieven Hendriks zijn eigen werk niet heeft opgehangen. Het is veel spannender om op deze manier zijn drijfveren te ontrafelen. Het is net of hij een caleidoscopisch perspectief heeft neergezet. Technisch vernuft, optisch bedrog en alles gelardeerd met vet plezier. Daar zijn verder geen woorden bij nodig.

Cluster Bubble is te zien tot en met 23 juni.

Omstand.nl

Cluster Bubble @ Omstand

Benjamin Köder

Cluster Bubble @ Omstand

Marie Reintjes

Cluster Bubble @ Omstand

Cluster Bubble @ Omstand

Peter Schuyff

Cluster Bubble @ Omstand

Cluster Bubble @ Omstand

Ricardo van Eyk

Cluster Bubble @ Omstand

Thomas Trum

Cluster Bubble @ Omstand

Cluster Bubble @ Omstand

Vanessa Jane Phaff en Koen Taselaar

Cluster Bubble is te zien tot en met 23 juni.

Omstand.nl

About Inge Pollet 40 Articles
Schrijver, dichter, ex-kunstenaar. Werkt als tentoonstellingsmaker en projectontwikkelaar. Plaatsmaker voor kunst en poëzie. Redacteur, nadenker. Wildspotter buiten en binnen het veld. Atelierbezoeker. Hardloper. Sterrenkijker.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*