What if Women Ruled the World? @ Garage Rotterdam

Het culturele seizoen in Rotterdam werd gisteren waarlijk geopend met de tentoonstelling What if Women Ruled the World? @ Garage Rotterdam. De vraagstelling is helder, antwoord heb ik niet door de feestelijke mêlee – drank, drukte en vrolijk volk. Een op het eerste gezicht fijne, kleurrijke tentoonstelling, de eerste hier van curator Imke Ruigrok. Het gelukt haar niet te struikelen over modische gender-platitudes die zoveel huidige tentoonstellingen onverteerbaar voorspelbaar maakt als opzichtig moetje. Dat ligt hier vooral aan de kwaliteit van de gekozen kunstenaars. What if? – daar moet ik nog voor terug. Een vluchtige impressie in tien beelden, voor de performance moest ik alweer verder:

garagerotterdam.nl/tentoonstellingen/what-if-women-ruled-the-world/

Mooi werk Wafae Ahalouch

Tyna Adebowale

Tyna Adebowale

Hadassah Emmerich uitgesproken en gedurfd. Iconische feministische etno pop-art met heel eigen ambachtelijkheid en vol schilderkunstig momentum.

Yael Bartana

Caz Egelie

Tyna Adebowale

Performance Caz Egelie

What if Women Ruled the World? is te zien tot 3 november.

catalogue.garagerotterdam.nl/nl/catalogi/39/kunstenaar/283/

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*