Toshi Omagari, Arcade Game Typography

Toshi Omagari, Arcade Game Typography

Minstens zo veelbelovend als eerder gepostte documentaire is dit boek over de bijbehorende typografie.

“[…] While Omagari is probably right to propose that his readership is comprised of two circles — game geeks and font nerds — with little to no overlap, I find it a satisfying compendium for anyone occasionally gripped with nostalgia at the sight of a lone Ms. Pac-Man machine, remembering the days when arcades were attached to every movie theater, malls, and boardwalk, zinging with noise and energy and flashing in freeplay mode. Arcade Game Typography is a loving tribute to the part played by design in many a childhood and still many a nerdy adulthood.”

Hyperallergic.com/546798/the-golden-age-of-arcade-game-typography/

Toshi Omagari, Arcade Game Typography

About Niels Post 3653 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*