Just A Few Seconds @ De Haagse Hogeschool

    Op een opening komen geportretteerden kijken of ze lijken.

Mooi nieuw project You and the Future van Johan Nieuwenhuize (en anderen) 140 portretten, quotes en een kunstboek. Voor De Haagse Hogeschool fotografeerde hij een aselect blik van de huidige generatie studenten daar. Tegelijk kregen die een paar eenvoudige vragen (“Hoe communiceren we over tien jaar” “Wat moeten we met Rutte” [not, die laatste]) zodat met die beeldende momentopnames een mooi blik data is verkregen.
Het zijn deze geportretteerde studenten die mede bepalen welk kunstwerk in de openbare ruimte aan de collectie van de Haagse Hogeschool zal worden toegevoegd.
Hoe eenvoudig kun je het hebben: betrokkenheid en medezeggenschap, transparantie en openbaarheid, een staffel glansrijke argumenten die de voorwaarden mede bepalen. Maar dan heb je nog geen goed kunstwerk. Dan heb je een goede kunstenaar nodig.

inschrijven kan, lees hier alles over de voorwaarden:
kunstcollectie-hhs.nl/just-a-few-seconds-kunstopdracht-2022

Tegelijk de presentatie van het boek A Few Seconds met een selectie van de kunstcollectie van De Haagse Hogeschool.

You and the Future is tot 14 november te zien in de exporuimte van De Haagse Hogeschool
kunstcollectie-hhs.nl/you-and-the-future

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*