André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

Vier jaar geleden schilderde André Smits, de kunstenaar die van netwerken zijn onderwerp en beeldtaal maakte, honderden namen van Rotterdamse kunstenaars op een gevel in het centrum van de stad. Tijd voor een update.

De afgelopen weken struinde hij weer lokale ateliers af om iedereen netjes van achteren te fotograferen. De basis voor de uitbreiding die zich vanaf de originele muurschildering het hoekje om richting de Nieuwe Binnenweg begweegt. En dat werkt heel erg goed, omdat het nieuwe deel vanaf de Nieuwe Binnenweg zo ontzettend zichtbaar is lopen veel mensen als vanzelf de Gouvernestraat in om ook het origineel uit 2018 te (her)ontdekken.

Voor wie André Smits nog niet kent, de hele week is hij nog aan het schilderen dus ga vooral langs. Hij is altijd in voor een praatje.

Hier zijn hele serie tot op heden, chronologisch op rij: Artistintheworld.com

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

De gemeentepolitiek hergebruikt.

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

Leuk detail, originele (?) Space Invader uit 2001 nog altijd intact.

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

De afdeling Kunst & Complex, waar het ooit allemaal begon.

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

André Smits in de Gouvernestraat, Rotterdam

Artistintheworld.com

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*