Atelier Miriam Sentler

Atelier Miriam Sentler

Sinds mensenheugenis bestaan er scheppingsverhalen zoals mythen, sagen en sprookjes. Ze helpen ons om onderwerpen waarop we niet direct vat krijgen inzichtelijk te maken. Ze geven richting, betekenis, hoop en ze verbinden mensen met elkaar. Het waarheidsgehalte van de verhalen doet niet ter zake, ze zijn waar omdat ze over het leven op aarde gaan.

De zon schijnt in de knusse studio van multidisciplinair kunstenaar Miriam Sentler (1994, NL). We gaan aan de koffietafel zitten. Recht tegenover de tafel hangt een schets voor het kleurrijke wandtapijt Fossil Fuel Mmemosyne. Daarop zijn allerlei mythen en sagen uit verschillende landen afgebeeld die te maken hebben met olie-extractie gebieden. De olie-industrie bedient zich in hun marketing lukraak van de Europese mythologie, waarbij olieplatformen namen zoals Snorre, Troll, Goliath, Midgard en Sleipnir krijgen. Door het wandkleed worden deze mythen in relatie gebracht met de erfenis van de fossiele brandstof industrie en de klimaatcrisis.

Atelier Miriam Sentler

Atelier Miriam Sentler

Atelier Miriam Sentler

Atelier Miriam Sentler

Atelier Miriam Sentler

Tijdens Art Rotterdam, dat dit jaar zal plaatsvinden tussen 19 en 22 mei, is werk van Miriam Sentler bij de tiende editie van Prospects, de tentoonstelling van het Mondriaan Fonds, te zien. Hier zijn werken van kunstenaars te zien, die recent een bijdrage ontvingen voor de start van hun beroepspraktijk.

Miriamsentler.com

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*