Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Tijdens familiebezoek liepen we in hartje Zutphen tegen het zinnetje Turn Panic Into Magic aan. Wat een fijne verrassing, deed Erwin Thomasse die ook niet bovenop het dak bij het Van Abbe plaatsen? En jawel, blijkt het een groepstentoonstelling met werk van Roosje Klap, Luba Drozd en Erwin Thomasse.

T/m 26 juni a.s.

Datbolwerck.nl/agenda/turn-panic-into-magic

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Voor de typografie biënnale in Korea maakte Roosje Klap in 2017 een diy kimono met daarop de 30 artikelen uit het Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Sindsdien is de kimono op wereldtour langs fotografen en (tijdelijke) naaiateliers in tentoonstellingsruimtes waar de kimono ter plekke kan worden gemaakt. Bovenstaande foto maakte Klap samen met Marthe Prins op de parkeerplaats in Iran waar naar verluid het originele Stuxnet virus via “verloren” usb-sticks een Iraanse kerncentrale zou zijn binnengebracht (goed verhaal, pas op u blijft makkelijk een uurt of langer lezen/clicken).

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

De kimono’s die tijdens de tentoonstelling in Zutphen worden gemaakt zijn te koop, de opbrengst gaat naar vrijwilligersorganisatie Kukhnia.

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Middenin het naaiatelier hangt ook een Erwin Thomasse, het werk licht langzaam op en dooft dan weer in het ritme van een ademhalingsoefing die gebruikt wordt om een paniekaanval te bezweren. Sowieso een superinteressante kunstenaar, timmert al decennialang aan de weg in Eindhoven en omgeving. Met en onder allerlei kunstenaarsnamen en initiatieven.

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Wat een geweldige plek, de voorkant van het pand vergat ik te fotograferen maar dit kiekje van de tuin laat wel zien dat Dat Bolwerck verplichte kost is bij een bezoek aan Zutphen.

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

In de kelder maakte Luba Drozd een installatie met subtiele videoprojecties en pianosnaren. Fotograferen is eigenlijk geen optie, u zult toch zelf moeten gaan kijken.

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Turn Panic Into Magic @ Dat Bolwerck, Zutphen

Wonderschoon deze kleine Boeddhahoofdjes uitgevoerd in gum van Erwin Thomasse. U mag er gratis eentje meenemen, totdat u ‘m heeft weggegumd.

T/m 26 juni a.s.

Datbolwerck.nl/agenda/turn-panic-into-magic

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*