Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Afgelopen februari vond bij Larik Monomania plaats, een performatieve uitputtingsslag waarbij Ferry van Zijderveld (o.a. bekend als Undog en van de hoezen van DuvelDuvel) zichzelf een creatieve kickstart gaf na twee jaar coronaverveling. De performance was te volgen via een livestream en die bleek verrassend boeiend. Niet dat je nou de hele tijd op het puntje van je stoel zit maar van tevoren had Zijderveld zich het doel gesteld om met spuitverf 1000 zwarte kruizen op A0 papier te schilderen. En dat deed hij rustig en geconcentreerd. Na een kwartiertje parkeer je de livestream in de achtergrond maar om de paar uur check je toch even om te zien of hij nog bezig is. De assitentie wisselt gedurende de dag maar Zijderveld ploegt stug door. Iemand pakt een verse A0, Zijderveld spuit een kruis en nummert rechtsonderin waarna het natte werk in een droogrek wordt gelegd. En dat maal duizend, even zinloos als wonderschoon.

Toen uw correspondent die avond ging slapen was Zijderveld nog volop bezig, uiteindelijk was hij na 16 uur klaar.

En nu is er een boekpresentatie + tentoonstelling in de galerie.

Alleen dit weekend. Vandaag, zondag 26 juni, laatste dag.

Wegens omstandigheden kan de website van de galerie niet geupdate worden, meer info op Facebook.com/galerielarik

Het boek is ook online te koop op: Ruyzdael.com/products/monomania

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Zestien uur harde arbeid gevat ik twee kg hardcover.

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Duizend keer hetzelfde en toch steeds weer anders

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Duizend maal A0 passen nèt niet allemaal tegelijk aan de muren van de galerie, maar ook als sculptuur erg effectief.

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Mooie verkooplijst ook.

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Galeriehouder Oscar Larik, enthousiasmerend als altijd, in gesprek met Simon Schrikker. Ideaal uitje voor het hele gezin want Larik stampte vorige jaar niet alleen een nieuwe galerie uit de grond, bij bouwde er ook nog een grandcafé met prachtterras aan vast.

Ferry van Zijderveld @ Galerie Larik

Alleen dit weekend. Vandaag, zondag 26 juni, laatste dag.

Wegens omstandigheden kan de website van de galerie niet geupdate worden, meer info op Facebook.com/galerielarik

Het boek is ook online te koop op: Ruyzdael.com/products/monomania

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*