Ayo @ Singular Art Gallery

Ayo @ Singular Art Gallery

Singing Off-Key is de eerste solo-presentatie van de in Uganda geboren (en momenteel in Nijmegen) wonende kunstenaar Ayo. In de Singular Art Gallery wordt het videokunstwerk ‘Singing Off-Key’ getoond.

Galerie-eigenaar Emiel van der Pol vertelt: “Het werk van Ayo gaat over gevoelens van ontheemding en verbondenheid binnen hedendaagse Afrikaanse diaspora’s. Het videokunstwerk dat je hier ziet, legt haar gevoel voor filmische stijl fantastisch vast. Samen met de kunstenaar hebben we hier een kleine cinema nagemaakt, inclusief bioscoopstoelen en fluwelen gordijnen. Daarnaast toon ik van Ayo een aantal sculpturen”.

Christine Ayo: “This is a semi-autobiographical and anthological film in which I try to make tangible, the obscure feeling of displacement in the diaspora. At a certain point in a life, to feel alive, one struggles to reconcile the formative self with the present self. This internal state of constant negotiation, haunts. It’s like forgetting the voice of someone you once knew so well. This is why we Sing off key.”

Ayo @ Singular Art Gallery

Ayo @ Singular Art Gallery

Tijdens Art Rotterdam 2022 werd zijn beursstand op Trendbeheer uitgeroepen als ‘Beste stand van de beurs’. Onlangs maakte het Parool bekend dat Emiel van der Pol de nieuwe directeur is van This Art Fair (een kunstbeurs zónder galeries, maar vooral mét kunstenaars; waarover dit verslag op Trendbeheer).

Ayo @ Singular Art Gallery

“Singular-Art.com is s gallery for contemporary art in Nijmegen, the Netherlands. The aim is to create a space that will facilitate meaningful interaction with single, autonomous pieces of art. In stead of having a set schedule of exhibitions, Singular-Art will pour all of its effort and resources in the production and presentation of specific pieces by selected artists. By doing so, we hope to cultivate a dynamic cultural space that will be able to interact with both local and global communities.”

https://www.singular-art.com/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*