Folkert de Jong, Marjan Teeuwen @ Brutus

Theatrale sprookjes in styrofoam van Folkert de Jonge verluchtigd met ingesproken verhalen. Het leuke is dat je naar verhalen niet hoeft te luisteren – maar het kan wel. Het zijn vertellingen, parallel aan de beelden van Folkert. Geen omslachtige verhandelingen van wat de kunstenaar nou weer allemaal zou bedoelen met zijn wrochtsels, getrokken uit de piepschuimmijnen van Perito Moreno, maar verdichtsels. Stilstaand theater zonder dat het het sprookjesbos van De Efteling wordt. Een project van Johan Idema: De held, de schurk en de waarheid.

Na Brutus on tour door Nederland: op podium bij Chassé theater Breda en op de binnenboulevard in Almere heb ik min of meer onthouden.

Muziek!

Jezus Maria: Piëta II

Blackface meets Piet Zwart; ik ben benieuwd naar welk verhaal achter de beelden is geplaatst.

Fabelachtige beeldengroep. Totempalen vol detail.

Ook prachtig: de extensie achter Disco Inferno, Joep’s opslag verder ontsloten.

Kruipdoor sluip door achterom en komend jaar IRL te zien: verwoest huis Marjan Teeuwen. De plaatjes zijn verkrijgbaar op Art Rotterdam.

Inkom bij de 1 van 12M, steile trap naar beneden.

Folkert de Jong, Marjan Teeuwen vanaf vandaag vrijdag 26 januari te zien bij Brutus.
brutus.nl/nl/programma/programma/de+held+de+schurk+en+de+waarheid

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*