De Zone @ HAL Archief

Zondag 1 september laatste dag Ben Schot, Herman Lamers, Noëlle Cuppens in Het Archief en wat mij betreft what a blast. Heerlijk om getroffen te worden. Fantastische zwembadarchitectuur Herman Lamers, indringende wegwerptekeningen Ben Schot. Must see/see you there. Finnissage.

De camera van mijn telephoon is te slecht, stelt mijn zoon altijd, maar ik had niets anders bijhanden. Te lui was ik om even naar de overkant te wandelen en de pixelpreciese digitale camerette op te halen op eigen atelier. Goed is goed genoeg. U krijgt een impressie en ik zeg daarbij: wat een heerlijk werk.

Van Noëlle Cuppens, waarbij ik me afvraag wat en hoe en hoe gemaakt.

De kleine werkjes van Ben Schot zijn geweldig. Die zie ik alleen online en dan krijg je alleen de platte figuratie en niet de sporen, knipsels. Product en bijproduct.

Disposable drawing #966. EGO meet tien bij twaalf centimeter of zo. Picolo in ieder geval. “Ik maak mijn kwast schoon.” Pregnant plakband hangt linksonder aanwezig.

De titel van dit werk is niet Marijn van Kreij kan wel inpakken (die ik overigens ook groots zag in De Pont maar verzuimde online te rossen – vooralsnog) maar […] Geen idee ga ik morgen vragen. Leuk detail ook dat oor van Van Gogh.

XII. Dan denk ik aan XIII, Vance, Van Hamme. Of aan tatoeages. Ik denk wel vaker aan tatoeages de laatste tijd. In het zwembad zag ik een corpulent met een gevederde indiaan op de schouder geinkt. Ongekende oogballing. Dat maakte indruk. In mijn boek leg ik uit waarom.

Ook jaloersmakend.

Komt dat zien:
Ben Schot: Disposable Drawings, Noëlle Cuppens: Numbs ’21, Herman Lamers: Zone 1 en 2, UDC/Paul Segers: Mark the points of no return en Puck Schot (dochter van): Languished Author.

En dan gaan we het hebben over Niek Kemps, Ashley Bickerton en Andrei Tarkovsky. Wah nee Tarkovsky WAAROM nou – de titel van tentoonstelling De Zone komt van zijn Stalker.

Zondag 13.00 uur tot 17.00 uur
hilton-art-lab.email-provider.eu/web/zcohtdbubv/frqfhldjg8/8pfe7iuob2/4fhd5em9uq

About Jeroen Bosch 4760 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*