Curatorenportretten door Ivonne Zijp

thijm.jpg

Hester Alberdingk Thijn, AKZO Nobel, Nadia Naveau, Smackwater Jack, 2003,210x300x300 cm, polyester, kunstleer, acryl, Het beeld Smackwater Jack van de jonge Belgische kunstenaar Nadia Naveau heeft alles in zich waar wij voorstaan bij de Akzo Nobel Art Foundation:- lef, humor, daadkracht en dynamiek.

aegon.jpg

Corrie van der Veen, AEGON, Stephan Balkenhol, Paar, 1999, ‘Wie is van hout ?’ luidde de titel van het in 1971 verschenen beroemde boek van Jan Foudraine . Balkenhol geeft er een antwoord op

“Curatoren zijn de ridders van de ‘schone kunsten’. […] Door werken te kopen houden zij het kunstenaarsschap in stand. […] Curatoren laten zich door kritiek […] niet meteen van de kaart brengen. Daar zijn ze te slim voor.”

debaak.nl/debaak/kunst/ivonnezijp

debaak.nl/debaak/kunst/curatoren

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *