Sneak preview Lantaren-Venster: L’Heure d’été

L'Heure d'ete

L’Heure d’été, Olivier Assayas, 2008

Moeder kondigt alvast verhuld haar dood aan, en al rap moeten de drie volwassen kinderen het huis verkopen en de inboedel (kunst) verdelen. Maar ook afscheid nemen van hun jeugd, die reeds lang achter ze ligt. Film uit de Franse traditie: verwacht geen plot van betekenis, er wordt echter wel fatsoenlijk in geacteerd. En Juliette Binoche speelt eens een keer niet heurzelf. De derde generatie behelst een paar zeer Franse zuchtpubermeisjes.

www.imdb.com/title/tt0836700/

3 Responses

 1. arnoud says:

  fijne film, uiteindelijk net niet genoeg om echt diep te raken, maar wel genoeg ingredienten voor een melancholisch zomers gevoel. wel een film die je vergeet ooit gezien te hebben. zuchtpubermeisjes galore.

 2. arnoud says:

  ps. film is geproduceerd door musee ‘d orsay.

 3. JV says:

  Musee ‘d orsay? Logisch, als je film hebt gezien, maar vind ik niet terug op de IMDB. Région Ile-de-France staat er als mede-productiemaatschappij. (Die trouwens bij circa 100 films in de afgelopen 5 jaar vermeld staat.)

  http://www.imdb.com/title/tt0836700/companycredits

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *