‘Young Grunn Artist 2011’ @ NP3, Groningen

YGA kunstenaars Suzanne Bodde, Jan Bokma en Gerben Meinders, nog tot 22mei in NP3.

np3.nu

(Een gastbijdrage van Joni Kling.)

Gerben Meinders is een hele energieke tekenaar, hij tekent de hele dag door. Hij heeft ervoor gekozen de muur van boven tot onder te vullen met zijn tekeningen, vaak overlappen ze elkaar ook gedeeltelijk.
Ik vind deze manier van tentoonstellen van dit werk echt fantastisch, want als je je richt op een deel van de tentoonstellingsruimte word je overspoeld door de hoeveelheid kleuren, vormen en contrasten. Het werk komt erg goed tot zijn recht op deze manier. Erg tof.

De rauwe sfeer die over dit werk hangt vind ik echt prachtig. Het werk van Jan Bokma roept vragen op. Hij werkt clean, strak, en deelt de aangeboden ruimte zorgvuldig in.
Bij dit werk gebruikt hij alledaagse dingen zoals siliconenkit met haar van hemzelf, papier met draad en luciferstokjes.

Susanne Bodde is veel bezig met hergebruik van materialen. Ze gebruikt veel wat ze vindt, zo bijvoorbeeld ook de overige materialen in haar atelier.
Ze blaast nieuw leven in oude afgedankte dingen waar de meeste mensen niets meer in zien, dat vind ik heel mooi en knap. Indrukwekkend ook zijn de formaten van haar “wezens”.

Als je een keer in de buurt bent (eigenlijk ook als je niet in de buurt bent) is het zeker de moeite waard om eens bij deze kunstenaars te gaan kijken.

YGA kunstenaars Suzanne Bodde, Jan Bokma en Gerben Meinders, nog tot 22mei in NP3.

np3.nu

(Een gastbijdrage van Joni Kling.)

(Eerdere ‘Young Grunn Artist 2011’ gerelateerde berichten op trendbeheer:

Bekendmaking geselecteerden traject ‘Young Grunn Artist 2011′

Atelier Gerben Meinders, Gerben Meinders @ Het Wilde Weten

Atelier Suzanne Bodde

Opbouw grote finaleshow ‘Young Grunn Artist 2011′ @ NP3)

About [Redactie] 8953 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

4 Comments

  1. Een andere kijk/invalshoek op trendbeheer,

    In het kader van een projectweek ‘Low Budget Inspiratie Shoppen’ zijn twintig studenten van de Willem de Kooning Academie een week lang van hot naar her getrokken, Nederland door, langs musea, galeries, initiatieven etc. Dingen zien, zien, zien en zien. Bovenstaand beeldverslag is een gastbijdrage van Joni Kling – waarvoor dank!

    (Eerder: Detail van Joeki Verheul)

  2. ‘Als je een keer in de buurt bent’, Wat is dat nou weer voor verwende Randstad-instelling. Je komt gewoon, want het is goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*