Materiaalfonds

Materiaalfonds

“[…] opgericht door kunstenaars voor kunstenaars. Dit blijkt een heel solide en succesvolle basis om al meer dan 40 jaar rentevrije leningen te verstrekken. Eigenlijk een soort microkrediet avant la lettre.” (Ineke Hans, ontwerper, 29-03-2013)

Hoe goed is dat, een artist run bank van lening. Zelf kende ik het fonds alleen van naam maar bovenstaand boekje biedt een goede kijk in de keuken. Een negental projecten uitgelicht plus een vijftal interviews waarin meer op de werkwijze van het Materiaalfonds wordt ingegaan. Van boek tot prototype tot kunstbeurs, mits goed onderbouwd kan het allemaal.

In het kader van extra laagdrempelig is het boekje ook in zijn geheel online te lezen:

Materiaalfonds.nl/wp-content/uploads/2014/01/Materiaalfonds-website-spreads.pdf

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*