High Retention, Slow Delivery

Constant Dullaart - High Retention, Slow Delivery

“Thousands of real looking profiles, who’s attention is for sale on Ebay and shady websites. You buy, the army clicks and likes…..you! Images of stranger’s weddings, other people’s picnics shape them to look like actual persons. With additional popular hashtags from a hashtag top 1000 database to complete the artificial identity. Hashtag selfie. Package deals with high retention followers, slowly delivered to your account, you shall have 100k followers that will not be deleted immediately. You will look like you are loved and noticed. You might even trick yourself into thinking you are worth all the attention the number of followers suggests.”

Constant Dullaart probeert het speelveld op de sociale media enigszins glad te trekken door de Instagram accounts van 30 kunstprofessionals te voorzien van 100.000 volgers. Staat de teller eigenlijk weer op nul.

Jeudepaume.espacevirtuel.org

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*