Facebookstad

[…] Its most worrisome aspect is how clearly it reflects the tech industry’s continuing withdrawal from the public realm. On the ground, to this one time San Franciscan, residents of the Bay Area no longer feel bound by allegiance to a common past, nor do they appear to aspire to a common destiny. Hang around the stops serving the private buses that ferry employees to Google or Apple, or stroll the spendy boutiques of San Francisco’s startlingly gentrified Mission District, and you can sense the tech elite palpably delaminating from the rest of society, peeling away from the shared spatial domain.”

Mark Zuckerberg heef het liefst al zijn personeel binnen handbereik, daarom laat hij een stad ontwerpen door Frank Gehry. Door Zuckerberg heel toepasselijk ‘Zee Town’ genoemd.

Theguardian.com/cities/2015/mar/10/facebook-zee-town-mark-zuckerberg

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*