The Servant Of The Unmeasurable, Bram De Jonghe @ These Things Take Time

tttt7

An attempt to fully transform space and time into a single poetic gesture, without excluding the broader meanings and associations of the viewer, by Bram De Jonghe.

Ik ga graag altijd even bij TTTT langs om hunner exposities te bekijken; van zeer verrast tot hoofdschuddend verlaat ik het etablissement (en dat is goed natuurlijk). Het werk van Bram de Jonghe heb ik voor het eerst gezien bij Stroom; werd daar zeer blij van zijn horizontaal hangend vlak welk aan een paal van het pand hing. Dus was zeer benieuwd naar zijn werk, een solo, bij TTTT te Gent.

thesethingstaketime.be/the-present

(Een bericht van Pieter W Postma)

tttt1

De gevel was onherkenbaar; semi transparant plastic met daarop een klein video werkje, Bij binnenkomst, je wordt er altijd goed en blij ontvangen, dat moet gezegd worden, wordt het meteen duidelijk dat de ruimte een totale metamorfose heeft ondergaan.

tttt3

Houten balken en gegalvaniseerd staal zwaluwstaartprofiel plaat (alle lijnen lopen verticaal)en nog een plastic wand van hetzelfde materiaal als de voorgevel; je kijkt een lange gang in, rechts nog een video projectie.

tttt2

tttt4

In de gang zijn twee kleine werkjes opgehangen, aan het einde kom je in een grotere ruimte welke eveneens gedomineerd wordt door de stalen wanden. Hier hangen links en rechts nog twee werken; een paneeltje met ‘voi la’ en een verticaal draaiend tl buisje met tekeningen er aan geplakt. Aan het einde nog een video projectie en een sculptuur; de laatste voor mij de mooiste.

tttt6

tttt5

Persoonlijk was ik van het geheel niet zwaar onder de indruk; Ik geloof niet dat enkel door wanden en panelen neer te zetten je direct en eenvoudig een ruimte creëert wat een aanvulling is voor de rest van de presentatie. Hier krijg ik niet het gevoel dat het een werk op zich wordt; het geheel is net niet goed met elkaar verbonden.

tttt8

Maar het klopt wel met het statement “An attempt to fully transform space and time into a single poetic gesture, without excluding the broader meanings and associations of the viewer”. Dus als je in de gelegenheid bent moet je zeker even gaan kijken.

thesethingstaketime.be/the-present

tttt10

tttt9

En op straat kijken, daar valt zo nu en dan ook wonderschoon werkt te zien.

About [Redactie] 8944 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*