Sigrid Calon maakt Swatch

Sigrid Calon maakt Swatch

    Het Swatch horloge zoals ontworpen door Sigrid Calon.

In 1996 was het voor het laatst dat een Nederlandse kunstenaar (Micha Klein) een ontwerp mocht maken voor het Zwitserse horlogemerk. Sigrid Calon ontwierp er twee, Duet in Blue & Red in een oplage van 999 stuks (bij de lancering al uitverkocht) en Duet in Green & Pink in een oplage van 9.999 stuks. Deze laatste is nog verkrijgbaar.

Calon is daarmee een kunstenaar die net als bijvoorbeeld Erosie Jeroen (IKEA, later deze week hier in de kolommen), Boris Tellegen (Calvin Klein) en Zedz (Microsoft) bijzonder werk maakt op de grens van kunst en vormgeving dat ook internationaal onderscheidend is. Daardoor worden deze kunstenaars ook met regelmaat benaderd door grote internationale bedrijven die iets met ze willen, interessant daaraan is vaak de volledige artistieke vrijheid om vooral te doen wat ze toch al doen.

Extra leuk, het Boijmans kocht begin deze maand haar klassieker To the extend of / \ | & – in zijn geheel aan voor de collectie.

à € 65 een mooi cadeau voor de feestdagen. Kopen doet u hier:

Shop.swatch.com/nl_nl/horloges/originals/new-gent/duet-in-green-pink-suoz208.html

Sigrid Calon maakt Swatch

Inclusief all out publiciteitsmachine vanuit Swatch om een en ander glorieus in de markt te zetten.

Sigrid Calon maakt Swatch

Sigrid Calon maakt Swatch

Beide duetten als print in oplage.

Sigrid Calon maakt Swatch

à € 65 een mooi cadeau voor de feestdagen. Kopen doet u hier:

Shop.swatch.com/nl_nl/horloges/originals/new-gent/duet-in-green-pink-suoz208.html

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*