Hier wordt gewerkt!

“De oude schoolpanden vallen al 17 jaar onder het beheer van Stichting Kunst Accommodaties Rotterdam (SKAR), maar zijn nu teruggeëist door Stadsontwikkeling om er kluswoningen van te maken. De 23 kunstenaars moeten nu plaatsmaken voor 12 gezinnen, die er zullen komen te wonen.

De kunstenaars hebben veel geïnvesteerd in de panden. Ook zijn de huuropbrengsten die door de kunstenaars worden betaald kostendekkend.Er zijn over de plannen om van de panden woningen te maken nooit gesprekken geweest met zowel de betrokken buurtbewoners als de huidige huurders.”

Na het verdwijnen van Duende, Cucosa, Bloklandstraat en het halveren van Kunst & Complex worden nu ook de atelierpanden in de Osseweistraat en Schonebergerweg met sluiting bedreigd. Andere panden (pdf) bevinden zich in de gevarenzone. Wellicht goed om in het achterhoofd te houden wanneer het stadhuis zich in februari weer vol trots op de borst slaat tijdens Art Rotterdam Week.

Vimeo.com/149657208

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*