Een Nieuw Huis voor Nitsch

Een Nieuw Huis voor Nitsch

Bericht van Incubate uit Tilburg. Tijdens de 2009 editie was Hermann Nitsch een van de vele deelnemende kunstenaars. Met het stoppen van dit bruisende festival wordt er ook gezocht naar een plek voor delen uit het archief:

    “Incubate heeft een gigantisch werk van de Oostenrijkse kunstenaar Hermann Nitsch, het resultaat van de Aktion in 2009 (zie foto’s). Bloed op doek, 2.40 x 2.50.

    Wij zoeken een nieuw onderkomen voor dit monumentale werk. Museum De Pont wil het niet hebben en Tilburg kent geen stadsmuseum of andere plek voor beeldende kunst met een eigen collectie.

    Incubate wil dat het werk in het publieke domein blijft, daarom bieden we het schilderij aan bij een Nederlandse instelling van algemeen nut (ANBI) die er goed voor gaat zorgen. Werk je bij zo’n instelling, of ken je iemand die daar werkt en er interesse in zou hebben? Laat het ons weten via info@incubate.org. Hopelijk komt onze Nitsch zo in goede handen, in een stad die om kunst geeft.”

Een Nieuw Huis voor Nitsch

Een Nieuw Huis voor Nitsch

(de twee foto’s uit 2009 zijn van Steph Byrne)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*