Plumbing the Depths | Daan Samson & Bert Kreuk

Binnen zijn privé-leven heeft kunstenaar Daan Samson steevast een kluspartner in zijn vader gevonden. Sinds zijn overlijden mist de welvaartskunstenaar een vaderlijk figuur om ‘doe-het-zelf-karweitjes’ uit te voeren. Om dit gebrek te compenseren nam hij contact op met kunstverzamelaar Bert Kreuk. De in Zwitserland woonachtige ‘art flipper’ kreeg van Samson het verzoek een regendouche in zijn woning te komen monteren.

“Op 26 mei 2018 staken Bert Kreuk en Daan Samson de handen uit de mouwen. In het Rotterdamse kunstenaars-appartement verwijderde het tweetal de bestaande doucheset en installeerden zij een door (projectpartner) Hornbach beschikbaar gestelde regendouche. De klus-performance is door fotograaf Jeronimus van Pelt geregistreerd.

Het project is een hommage aan typische ‘vader en zoon-klusmomenten’ en vormt een hedendaagse aanvulling op conceptuele ready made kunst. De vraag rijst of het uitvoeren van een private ‘doe-het-zelf-klus’ als een hedendaagse kunst-handeling kan worden beschouwd, én welke invloed het heeft wanneer een vooraanstaand collectioneur zijn medewerking aan dergelijke ‘home improvement’ geeft.”

[arve url=”https://vimeo.com/273064926″/]

http://secondroom-antwerpen.tumblr.com/post/174367302465

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

2 Comments

  1. Haha, te gek Daan, geen spat veranderd, same same but different, hele vimeo uitgekeken, doe ik eigenlijk nooit – jij kan toch helemaal niet klussen? Tenenkrommend en buitengemeen amusant tegelijk. Ik noem het verfrissend – zeker zo’n making of video.
    Mooi ook die projectpartner Hornbach en wat leuk dat Bert Kreuk uit Zwitserland komt bijbeunen bij een welvaartskunstenaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*