Een gesprek met Mike Kuchar

Een gesprek met Mike Kuchar

Mike uitgebreid aan het woord over zijn leven in de underground film- en comic scene. Eind jaren negentig bezocht ik hem thuis in San Francisco en trok hij vol trots zijn favoriete Nederlands stripboek uit de kast, Eric Schreurs’ Joop Klepzeiker.

“[…] There were two art schools in New York: Music and Art, which was like a fine arts school, and Industrial Art. They said, “Go to the commercial art school, because fine artists, in the beginning, always starve.” And you know, they got a point there.”

“[…] Doing this type of work, I know it has to be a certain kind of thing. It has to be geared for the sexy magazines. Yet at the same time, I try to make them good drawings.[…]”

“[…] Camp, the feeling of camp. What is it? Somebody came up with camp. You know, to me, camp is like you set up your tent on an established recreation center. You set your tent up on it and then it’s part of the recreation; you have fun with it.”

Openspace.sfmoma.org/2016/07/a-conversation-with-mike-kuchar/

Een gesprek met Mike Kuchar

    Mike Kuchar, Dino, 2013. Courtesy of the artist.
About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*